What’s on my Messy-Mind

Uitvliegen

Ik las een artikel in ‘psychology today’ uit 2015:

Ondanks de Corona en de tegenwoordige consensus over de social distancing voelde ik, na het lezen van dit artikel, de oneerlijkheid. Ik had meteen de drang om naar buiten te gaan en de eerste de beste voorbijganger aan te klampen zodat ik langer kon leven!!!

Sociaal contact!

Cancel nooit een etentje met vrienden, omdat je vindt dat je moet sporten. Uit onderzoek blijkt dat sociaal contact een belangrijkere bijdrage levert aan een goede gezondheid dan een rondje rennen of een gezond dieet.

Het risico om voortijdig te sterven is dertig procent groter als mensen de meeste tijd alleen zijn en zich eenzaam voelen. Dit geldt zelfs voor introverte mensen die zeggen liever alleen te zijn.

Een van de beste manieren voor een gezonder en gelukkiger leven is door simpelweg meer met mensen af te spreken. Volgens de Robert Wood Johnson Foundation is eenzaamheid zelfs net zo slecht voor je als matig roken. Het vermindert je levensverwachting met jaren.

Het gaat niet alleen om de hoeveelheid sociale interactie, maar ook om de kwaliteit ervan. Het soort mensen met wie we tijd doorbrengen heeft een enorm effect op ons geluksniveau, op hoe eenzaam we zijn en zelfs hoe dik we worden. Omring jezelf dus met mensen die een positieve invloed op je hebben.

Volgens een andere studie levert één keer per maand met een bepaalde groep mensen afspreken, meer geluk op dan een verdubbeling van je inkomen. En het is een stuk gemakkelijker te bereiken bovendien.

Terug naar het Blog-overzicht: