River of Dreams..

What’s on my Messy-Mind:

River of Dreams:

Verandering. In m’n werk, relatie, mezelf…..
Het knagende gevoel dat het NU tijd is…
Na jaren van voortkabbelen en niet in beweging komen, is het niet meer genoeg! Het voelt niet meer goed, ik wordt er niet meer blij van en is het tijd om mijn potentieel te ontdekken en benutten.
Ik voel die enorme drang om mijn leven een nieuwe wending te geven. Alleen is het doodeng om in het diepe te springen!

En vooral die eerste sprong in dat koude water is spannend.

Maar eenmaal gesprongen, eenmaal ‘gewend’ aan het koude water:
Ik merkt dat ik vrij word van het leven, van alle verwachtingen: Van mezelf en de wereld om mij heen. Ik voel de ruimte en de flow….
Die flow komt op gang als ik keuzes gaat maken vanuit m’n hart, en als ik m’n angsten durf aan te kijken en echt durf te doorvoelen.
En het is wonderlijk dat er in die rivier blijkbaar andere wetten en regels gelden, dan buiten die rivier. In de rivier word ik gedragen, zolang ik me maar durft mee te laten voeren met de stroom. Zolang ik durf los te laten.

Dit werkt heus niet alleen bij mij, want het leven wil in iederéén stromen.

Het is doodeng om los te laten en je af te zetten…
Maar ná die sprong, eenmaal in die stroom, veranderd het leven jou op een bijna magische manier. Dan transformeer je van toeschouwer naar deelnemer en gaan er deuren open die normaal dicht bleven. Ik heb me jarenlang gevangen gevoeld in mijn leven. Vervuld van angst dat er nooit een verandering zou komen. Dat dit alles was wat het leven te bieden had.
En toch kwam ik in deze wonderlijke stroom terecht.

Door te springen. Door mijn angst heen. En wat blijkt?

De rivier wordt gevormd door mijn eigen waardevolle dromen! Ik durf eindelijk wakker te zijn ín mijn dromen. Een wereld vol mogelijkheden te zien. In die flow veranderd je mind-set; In je relaties en in je werk.

Dan wordt je jezelf en ga je doen waar je echt voldoening van krijgt.
Dan stop je met jezelf voor de gek te houden.
Dan stop je met trucjes uithalen om iets te maken of iets te bereiken.
En dan stop je met jezelf forceren. Want dat werkt toch niet:
daar word je alleen maar doodmoe van.
Dan twijfel je ook niet meer aan de weg die je moet gaan, want je bewandelt jouw pad. En je leert om te navigeren en te sturen in de stroom. In de richting van jouw waarden. In de verbinding tussen hoofd en hart. En dan kun je nieuwe doelen gaan bepalen, en nieuwe plannen maken.. mét je hoofd maar vanuit je hart. En bedenk je je lachend dat je dit al lang geleden had moeten doen….

Wil je dat we samen springen, iemand naast je staat of heb je alleen een duwtje nodig?

Terug naar het Blog-overzicht: