Beestachtig

What’s on my Messy-Mind

Beestachtig

Als je heel goed kijkt, is het angstaanjagend.
Die enorme slagtanden in een wijd opengesperde bek van het roofdier. Moeiteloos zou je er een ledemaat in kunnen verliezen en bruut verscheurd worden zonder ook maar een schijn van kans te hebben om te ontsnappen.

In de natuur is het belangrijk dat je efficiënt omgaat met het gereedschap dat de evolutie voor je heeft bedacht: Vleugels om mee te vliegen, lange benen om te rennen, camouflagekleuren om je te verschuilen en in dit geval dus:  een opengesperde levende vleesmolen met enorme ivoren messen..om te gapen…

Angstaanjagend om te zien maar eigenlijk een uiting van ontspanning en ‘loslaten’…
Net als in je schouders, slaat stress en spanning zich op in je kaken en om dit weer los te laten en volledig te kunnen ontspannen is -net als bij yoga- spanning en ont-spanning een heel adequaat middel. Alle spieren in je kaken worden ‘aangezet’ en weer losgelaten en teruggezet in de ‘neutraal’ stand. Zoals iedereen weet, geeft dit een gevoel van voldoening en maakt het, dat je in een meer relaxte staat komt.

Als ik zo naar die wijd-open roofdierenbek kijk, denk ik bij mezelf dat het leven toch eigenlijk maar goed is voor m’n kat die verveeld in een hangmatje tegen de kachel ligt te gapen..

 

Terug naar het Blog-overzicht: